6 scootervragen aan Jessy Grootveld

Jessy op scooter

In een serie van interviews stellen wij enkele  scootervragen aan scooterrijders, scooterkenners, scooterdealers en anderen. Dit keer is scooterrijdster Jessy uit Spijkenisse aan de beurt.

1.    Wat voor scooter heb je?
Ik heb een Kymco New Sento.

2.    Waarom heb je voor die scooter gekozen?
Toen ik 16 was wilde ik heel graag een scooter en zijn we gaan kijken naar scooters bij verschillende scooterzaken en op marktplaats. Daar vonden we toen deze scooter met maar 150 km op de teller, zo goed als nieuw. Kymco leek naar ons idee een goed en betrouwbaar merk scooter, en dus hebben we die toen gekocht!

3.    Wat vind je het leukst/handigst aan scooter rijden?
Het fijnst aan een scooter is toch wel de vrijheid en flexibiliteit die het je biedt. Met een scooter ben je overal sneller dan op een fiets, en flexibeler dan in een auto. Een scooter is kleiner en makkelijker wendbaar en kun je vrijwel overal parkeren. Scooter rijden is bovendien lekker omdat je snel gaat, maar toch nog in de buitenlucht bent. Behalve als het regent natuurlijk…

4.    Heb je een droomscooter die je ooit nog zou willen hebben?
Eerlijk gezegd heb ik dat niet. Ik ben nog steeds tevreden met de scooter die ik nu heb ondanks dat ik er al aardig wat kilometers mee gereden heb.

5.    Hoe denk jij over elektrische scooters?
Ik heb zelf nog nooit op een elektrische scooter gereden dus heb er niet echt ervaring mee. Wel weet ik natuurlijk dat ze beter zijn voor het milieu dan normale benzine scooters. Bovendien lijkt het me super handig dat je je scooter gewoon zelf thuis kunt opladen. Ik stel namelijk altijd het tanken van mijn benzine scooter zo lang mogelijk uit, waardoor ik wel eens ergens zonder benzine heb gestaan… Wat dat betreft zou een elektrische scooter dus wel handig zijn voor mij ;-).

6.    Waarom zouden volgens jou de niet-scooterbezitters een scooter moeten kopen?
Zoals ik al eerder noemde, een scooter is heel wendbaar en brengt je makkelijk en snel van A naar B. Ook is het gewoon lekker om door de stad of langs het strand te crossen op een scooter aangezien je in de buitenlucht bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *