De 10 mooiste scooters van 2016

Het is voorjaar, de zon schijnt steeds meer, de temperatuur stijgt en de zomer staat om de hoek. Tijd om de scooter weer uit de garage of schuur te halen!

De scooter is, zeker bij mooi weer, een ideaal vervoermiddel. Lekker zuinig, makkelijk overal te parkeren, veel meer genieten van de buitenlucht en zeker in stadscentra vaak nog sneller dan de auto.  Maar welke scooters zijn er nou allemaal te koop? Dat zijn er nogal wat, zeker sinds de opkomst van de vele Chinese scooters, die vervolgens in Nederland een merkje erop geplakt krijgen. Al met al zijn er tientallen snor-, brom- en motorscooters te koop, van verschillende Europese en Aziatische merken.

Ongeacht het merk en prijs, hebben wij een top 10 samengesteld van de mooiste scooters die er in onze ogen op dit moment te koop zijn.

  1. Vespa 946Vespa 946: de Vespa 946 steekt er met kop en schouders bovenuit. Wat een design! Deze scooter lijkt op een conceptmodel, zoals de bekende conceptcars bij auto’s. Echter, is deze futuristische scooter, gewoon écht te koop. De Vespa 946 ABS ASR, zoals hij officieel heet, is afgeleid van het jaartal 1946. In dat jaar bracht Vespa zijn eerste scootermodel op de markt. De inspiratie voor de Vespa 946 komt dan ook van die eerste Vespa: de Vespa MP6. De Vespa 946 is een motorscooter met 125cc en dus alleen te berijden met een motorrijbewijs.Wat ons betreft absoluut de mooiste scooter die er is, echter wel met een flink prijskaartje. De 946 is te verkrijgen vanaf een bedrag van 9199 euro.

 

  1. Vespa-GTS-supersportVespa GTS 300 Supersport: deze stoere en sportieve motorscooter met maar liefst 300cc is niet alleen supersnel, maar ook supermooi. Deze 4-takt die een topsnelheid behaalt van 130 km/u is met name in de matzwarte kleur met oranje accenten een lust voor het oog. Net als de Vespa 946 mag je alleen als je in het bezit bent van een motorrijbewijs deze scooter rijden.Een mooie 2e plek in dit lijstje voor deze GTS 300, die te koop is vanaf 5999 euro.

 

  1. Aprilia-SR-50Aprilia SR 50 R: de SR 50 is een klassieker. Al 20 jaar geleden was dit 1 van de topscooters, samen met de watergekoelde Piaggio NRG destijds. Deze scooter van het Italiaanse Aprilia heette toen SR Viper. De lezers die ouder zijn dan 30 jaar herkennen deze naam denk ik wel. In de loop der tijd is het design en de techniek uiteraard aangepast, maar de herkenbare vorm van toen is er gelukkig nog steeds in te herkennen. Opvallend is dat de SR 50 R standaard al een omgekeerde uitlaat heeft, die je vaak bij race uitlaten ziet van tuningmerken als Leovinci, Yasuni, Polini of Gianelli. Dat geeft de toch al sportieve Aprilia een nog sneller uiterlijk. De Aprilia SR 50R is leverbaar als 50cc 2-takt bromscooter en is te verkrijgen vanaf 2699 euro.

 

  1. Yamaha-Aerox-RYamaha Aerox R:  deze sportieve scooter van het Japanse Yamaha bestaat al enige jaren, maar is in de loop der tijd natuurlijk continu geupdate. De huidige versie is een mooie, sportieve en futuristisch verschijning die in een 2-takt en 4-takt versie met 50cc wordt geleverd. De Aerox R is leverbaar vanaf 2699 euro voor de 2-takt versie. De 4-takt heeft een prijs van 2999 euro. Beide versies zijn bromscooters.

 

  1. Aprilia-SRV-850-ABSAprilia SRV 850 ABS: deze motorscooter van Aprilia is weer heel wat anders dan de SR 50. Ook erg sportief, maar het is een veel zwaardere een duurdere motorscooter met zijn 850cc, die maar liefst 76 pk levert en een topsnelheid kan halen van 200 km/u! Je hebt dan ook absoluut een motorrijbewijs nodig om dit beest te mogen besturen. Omdat deze motorscooter, in tegenstelling tot veel andere logge motorscooters, een sportieve en nog vrij slanke lijn heeft, hebben wij deze Italiaanse scooter opgenomen in onze top 10. De SRV 850 ABS is te koop vanaf 10.995 euro.

 

  1. bmw-c650-motorscooterBMW C650 Sport: de C650 Sport van BMW is een vergelijkbare motorscooter als de Aprilia SRV 850. Hij ziet er, vergeleken met andere zwaar ogende motorscooters, zeer sportief en licht uit. Met zijn 249 kg is het echter een forse jongen, die door zijn 2-cilindermotor met 60 pk wel een topsnelheid haalt van 180 km/u. Opvallend detail aan de C650 is de dubbele uitlaat die er standaard op zit. Vanaf 11.950 euro is deze Duitse scooter van jou.

 

  1. Gilera-Runner50_whitesoul-scooterGilera Runner 50 White Soul: deze Italiaanse sportscooter, van moedermerk Piaggio, bestaat net als de Aprilia SR en de Yamaha Aerox al jaren onder de naam Runner. Al 15 jaar geleden was dit een populaire scooter onder de jeugd, toen als antwoord op de populaire Piaggo Energy en Malaguti Phantom. Nog steeds is de Gilera Runner een populair en veelgezien model in het huidige straatbeeld, omdat hij erg mooi en sportief oogt en dit combineert met goede rijeigenschappen en een felle 50cc motor. Zeker de White Soul met zijn wit/zwarte kleurencombinatie bevalt ons erg goed. Maar ook de Black Soul met de geel/zwarte combi oogt lekker. Vanaf 2999 euro is de Runner, als bromscooter, te verkrijgen.

 

  1. piaggio-beverly-300Piaggio Beverly 300S: de Beverly is ook een model dat al enkele jaren op de markt is, maar uiteraard door vernieuwingen meegaat met de tijd. Deze motorscooter combineert een snelle look met een klassiek design, waardoor hij een heel eigen en herkenbaar gezicht heeft. Vooral de zwarte versie met bruin lederen zadel vinden wij erg aantrekkelijk en deze verdient dan ook een plaats in onze top 10. Opvallend aan de Beverly is dat hij voor 16” velgen heeft en achter 14”. Verder is vooral het voorste, losse, hoge spatbord een detail waarmee deze scooter zich duidelijk onderscheidt ten opzichte van andere scooters. De Piaggio Beverly 300, met 300cc, is verkrijgbaar voor 4950 euro.

 

  1. Peugeot-Django-EvasionPeugeot Django Evasion: deze opvallende scooter van het bekende Franse merk Peugeot is de enige retroscooter in onze top 10. Dat komt met name, omdat veel andere retroscooters van een goedkoper Chinees merk zijn en de styling daardoor toch op sommige punten vaak niet helemaal klopt. Die styling is wat ons betreft bij deze Evasion wel goed geslaagd. Met zijn duo tone kleurenstelling, aparte buddy seat, veel chromen accenten en de banden met witte zijflanken (whitewall) heeft deze Peugeot een prettige jaren ’50 uitstraling, gecombineerd met hedendaagse techniek en rij-eigenschappen. Opvallend en cool detail is het Peugeot logo aan de voorkant dat LED-verlichting heeft.De Evasion is te koop in een 50cc brom- en snorscooter 4-takt uitvoering, vanaf 2799 euro.

 

 1. Vespa Sprint Sport 50Vespa Sprint Sport 50: vooral de grijze (Grigio Titanio) uitvoering van deze sportieve Vespa Sprint vinden wij zo mooi, dat hij een plaats verdient in deze top van mooiste scooters. Deze 4-takt 50cc Vespa heeft daarmee één van de mooiste kleuren die wij kennen onder alle scooters. Dat staat’m zeer goed, zeker in combinatie met de matzwarte velgen. Die 12 inch velgen geven deze sportuitvoering van de Sprint ook meteen een extra goede wegligging, wat meteen te merken is tijdens het remmen en het nemen van bochten.
  De Vespa Sprint Sport 50 is te koop vanaf 3399 euro en wordt geleverd in een 25 km/h snorversie en een50 km/h bromversie.

 

Welke scooter vind jij het mooiste? Geef hieronder je reactie!

 

2 reacties op “De 10 mooiste scooters van 2016

 1. Robbie

  Met kop en schouders steekt de vespa 946 boven alles uit de eerste plaats voor dit prachtige voertuig,op de tweede plaats zijn kleinere broer de sprint sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *