Interview met Michael Ras

Michael RasIn een serie van interviews stellen wij meerdere vragen aan diverse personen die ‘iets’ hebben met scooters. Van een student die op een scooter rijdt, tot een eigenaar van een scootershop, tot een voormalig marketing manager van Vespa.

We trappen af met een interview met Michael Ras (voormalig PR & Marketing Manager Benelux Piaggio Vespa BV).

1. Wat was je eerste scooter?
Mijn eerste scooter was gelijk een motorscooter een 300 cc Piaggio Carnaby. Maar daarvoor heb ik een tijdje op een Vespa LX 50 4-takt gereden.

2. Beschrijf wat die scooter toen met je deed, welk gevoel gaf hij jou?
Als motorrijder was ik vooral erg blij met het gemak en het comfort, geen gezeur met schakelen of motorkleding of koffers, gewoon alles onder het zadel.

3. Wat vind jij momenteel de mooiste scooter?
Vespa Sprint vind ik erg mooi en een 946 Emporio Armani natuurlijk 😉

4. Welk scootermerk staat bij jou op 1 en waarom?
Dat is Vespa en dat zal je niet verbazen, dat komt voornamelijk omdat het een Europees bedrijf is en het merk niet afhankelijk is van Aziatische productinvloeden. Daarbij is voor Vespa, NL een van de belangrijkste markten, dus er wordt redelijk voor de NL markt nagedacht en geproduceerd.

5. Ben je een brommer of meer een snorrer en waarom?
Voor mij is het Snorscooter of Motorscooter. En dan kies ik voornamelijk voor motorscooter om net wat gemakkelijker mee te komen in de stad.

6. Hoe kijk jij aan tegen elektrische scooters?
Prima, maar naast GOGORO zie ik geen elektrische scooters die ik zou willen hebben, alleen de BMW maar die is veel te duur. De Bolt vind ik een startup met meer geschreeuw dan inhoud. Het punt is, dat scooters bouwen geen rocketscience is, maar mensen die denken dat ze met een paar nerds de hele branche op zijn kop gaan zetten met een scooter die beter is dan al het huidige aanbod: ongeloofwaardig!

7. Welke aankooptips voor een nieuwe scooter kun jij onze lezers geven?
Simpel, zorgen dat je een proefrit mag maken. Als een dealer die niet kan regelen voor je, dan kies je of een model in de marge of de verkeerde dealer 😉 . Verder is het slim om toch in je eigen buurt te kopen, want er ZAL ECHT service nodig zijn en dan kan je beter een goede dealer in de buurt hebben. Daarnaast, check vooraf online wat de verzekering gaat kosten en check of het verzekeringsaanbod dat de dealer doet wel het beste is voordat je daarop in de winkel JA zegt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *